Napster-kollaps etter tysk tilbaketrekking

Hele Napster-ledelsen har sluttet etter at tyske Bertelsmann har trukket seg fra handelen.

Hele Napster-ledelsen har sluttet etter at tyske Bertelsmann har trukket seg fra handelen.

Det melder Wall Street Journal (WSJ).

De siste to månedene har selskapet, som kan regnes som en av pionerene innen online-musikk, trimmet organisasjonen i to runder. I mars kuttet Napster ti prosent av organisasjonen og i april måtte 30 prosent til forlate selskapet for å redusere kostnadene og pynte bruden.

Men nå er det altså en meget stor mulighet for at selskapet ikke overlever i det hele tatt. Administrerende direktør Konrad Hilbers og juridisk direktør Jonathan Schwartz har trukket seg etter at selskapet ikke greide å få i land avtalen med Bertelsmann AG som blant annet står bak plateselskapet BMG.

Bertelsmann hadde planer om å lansere en betaltjeneste basert på fildelingsprinsippene til Napster, prinsipper som gjorde det mulig for millioner av nettbrukere å utveksle piratkopiert musikk over Internett. Den gamle gratisversjonen ble stengt i fjor, og en rettsavgjørelse påla Napster å filtrere ut opphavsrettslig beskyttet musikk.

I dag skriver Wall Street Journal at selskapet, etter kollapsen, sannsynligvis kommer til å søke om konkursbeskyttelse.

WSJ siterer en annen anonym kilde som hevder at grunnleggeren av Napster, teknisk direktør Shawn Fanning, også har trukket seg ut av selskapet.

Her kan du lese mer om berg-og-dalbanen som Napster har gått gjennom det siste halvannet året:

Til toppen