Napster relanseres tidligst til neste år

Napster-brukere må trolig vente til på nyåret før Napster igjen blir tilgjengelig på nettet.

Napster-brukere må trolig vente til på nyåret før Napster igjen blir tilgjengelig på nettet.


Den skadeskutte MP3-tjenesten Napster Inc ser ingen rask vei tilbake til cyberspace. Under en teknologikonferanse mandag uttalte selskapets toppsjef, Konrad Hilbers, at Napster må lisensiere flere store plateselskap før det igjen kan gå "på lufta".

- Trolig skjer ikke det før i første kvartal neste år, sier Hilbers til Associated Press (AP).

Napster har vært off-line siden juli, men håpet er at det amerikanske rettssystemet kan blidgjøres ved å tilby en ny og sikker versjon av tjenesten som også platebransjen stiller seg bak.

Men det spørs om ikke Napster snur seg rundt for sent. Alle de fem største plateselskapene har meldt at de vil komme med sine egne abonnementsbaserte tjenester innen utgangen av året. Sony og Universal har gått sammen om pressplay, mens MusicNet er et nytt joint venture mellom underholdningsgigantene Warner, BMG og EMI.

Heller ikke her hjemme ser Napster.no ut til å slippe unna trøbbel.
Den norske MP3-søkemotoren har fått bransjeorganisasjonen IFPI på nakken. Nå utredes det om de skal gå til sak for å stoppe tjenesten.

Les mer om den saken her: Platebransjen vurderer å økse Napster.no
Enkelte analytikere har imidlertid fortsatt tro på Napster. En av dem er Phil Leigh hos Raymond James and Associates som tror Napster kan lykkes hvis de klarer å komme online tidlig neste år.


- Dersom MusicNet og pressplay ikke lykkes veldig godt, tror jeg ikke det er for sent for Napster, sier Leigh til AP. Hans vurdering er at plateselskapene selv kan ta "trøkken" med å lære opp brukerne til å betale for online-musikk, og at Napster slik sett ikke trenger å bli skadelidende ettersom selskapet kommer inn på et tidspunkt hvor det totale tilbudet er blitt mer attraktivt.

Til toppen