Napster samtaler med Microsoft om ny betalingsplattform

Kriserammede Napster skal være i samtaler med en rekke teknologiselskaper, deriblant Microsoft, for å få på plass et avgiftssystem som beregner royalties til artistene og plateselskapene.

En talskvinne i Napster Inc innrømmer overfor Reuters at selskapet snakker med blant andre Microsoft Corporation om muligheten for å bygge noen av deres produkter inn i den nye Napster-tjenesten.

Hun vil ikke utdype hvilke andre aktører Napster fører samtaler med, og Microsoft vil ikke kommentere saken overhodet.

Napster har tidligere uttalt at selskapet håper å ha på plass en ny versjon av fildelingstjenesten - utarbeidet i samarbeid med Bertelsmann AG - i løpet av sommeren. Napster ønsker ifølge LA Times å lisensiere Windows Media-teknologi som basis for sin fremtidige abonnementsbaserte og copyright-beskyttende musikkdelingstjeneste.

Dommen som påla Napster å fjerne opphavsrettsbeskyttet materiale, førte til at Napster måtte lisensiere teknologi fra Gracenote og Relatable.


Ifølge Napster tiltrekker tjenesten seg fremdeles omlag åtte millioner besøkende hver dag, men tall fra Webnoize viser at antallet filer som ble utvekslet via Napster har sunket jevnt og trutt etter kjennelsen - ned fra toppnivået på 2,79 milliarder filer i februar til 1,59 milliarder i april. Antallet sanger som Napster-brukerne byttet imellom seg, falt med over en tredel, ned 36 prosent, fra mars til april, ifølge Webnoize.

Til toppen