BEDRIFTSTEKNOLOGI

Når det kimer i telefonen, triller pengene ut

I Doorsteps virtuelle by er det mobiltelefonen som skal bli kundenes lommebok, og til neste år lanseres løsninger som skal sikre sikker digital signatur via mobiltelefonen.

10. nov. 2000 - 04:27
Det er mobiltelefonen som skal være lommeboken i nettbyen til Doorstep. Du skal kunne foreta alle kjøp og betale direkte fra mobiltelefonen, og dette blir selve inngangsnøkkelen til den virtuelle byen.

Snart skal det bli trygt å handle på nettet, men dette krever et system som utveksler såkalte digitale signaturer. For at butikk, bank og kunde skal stole på innhold og transaksjon, er det nødvendig med en sentral som holder oversikt over partene. En digital signatur, eller sertifikat om du vil, skal sikre at netthandelen foregår trygt og forsvarlig. Ved bruk av digitale signaturer er det mulig å handle varer via SMS-meldinger.

Doorstep: Mer info?
Her er DnB og Telenors virtuelle by
Trygg nettby med fremmed navn
Gir blaffen i reklame
Når det kimer i telefonen, triller pengene ut
På terskelen til noe dyrt

Grunnmuren i portalen Doorstep blir et system for digitale signaturer. Administrerende direktør i Doorstep, Knut Oppegaard, regner med å presentere mobiltelefonen som betalingsterminal først til neste år, noe senere enn antydet tidligere.
- Vi har en unik mulighet til å gjøre mobiltelefonen til kundens personlige betalingsterminal. Vi tror at dette er en av tingene som kan gjøre netthandel populært, sier Oppegaard til digitoday.no.

Det er ZebSign som skal være løsningen for Doorsteps digitale signatur.

I Doorstep kan betalingen enten skje ved trekk av din vanlige bankkonto, eller ved en egen "internettkonto" for for eksempel mindre innkjøp, gjerne en nettlommebok om du vil. Denne kan brukes til impulskjøp eller særlige hyppige kjøp. Nettlommeboken blir billigere å bruke enn vanlig bankkonto-trekk. Kunden kan for eksempel via mobiltelefonen overføre penger fra lønnskontoen til nettkontoen, eller du kan betale kameraten de tusen kronene du skylder ham.

Dette er noe av det samme systemet som Filmweb allerede har tatt i bruk over Telenor Mobils nett, der du kan kjøpe kinobilletter med mobiltelefonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.