RESULTATERFINANS

Når proffene går hjem, tar småsparerne over

Den første dagen med utvidet åpningstid på Stockholms Fondsbørs tyder på at det er småsparerne som er mest aktive på kvelden, mens proffene drar hjem til middag.

Oddmund Grøtte
27. feb. 2001 - 09:48

I går holdt Stockholms Fondsbørs åpent til klokken 20:00 for første gang.


Reaksjonene i etterkant er blandet, men nettmeglerne ser ut til å ha kapret markedsandeler, sannsynligvis på grunn av at det først og fremst er småsparerne som er aktive på kveldstid:


- Det ble en lykkelig start og våre kunder var svært aktive. På kvelden ble det gjort halvparten så mange handler som på dagtid, sier Klas Danielsson i TeleTrade Solutions AB til Dagens Industri

Også hos nettmegleren Avanza.com lå omsetningsvolumet på et tilfredsstillende nivå:

- Antallet handler lå på det halve av normalen. Allerede etter 40 minutters handel hadde vi dekket våre kostnader for hele kvelden, sier Claes Hemberg i Avanza. - På kveldstid er det småsparerne som dominerer. Proffene går hjem etter arbeidstid, mens småsparerne handler når de kommer hjem.

Sammenlignet med den totale omsetningen ble det en meget hyggelig premiere, ifølge DI. Klokken 19:30, da børsen hadde vært oppe to timer lengre enn normalt, var det omsatt aksjer for 480 millioner svenske kroner. Til sammenligning var det omsatt aksjer for 3,2 milliarder kroner i to timers handel før 17:30. Men handelsvolumet sankt forholdsvis mye jo lengre ut i sesjonen: De første 30 minuttene ble det omsett aksjer for 189 millioner, mens det den andre halvtimen sank til 71 millioner.

Men ikke alle var like fornøyde:

- Under den første timen har handelen vært minimal. Fortsetter det slik er det ingen idé å fortsette med kveldshandel, sier ledelsen i Aragon til DI.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.