RESULTATERFINANS

Når Tom Adolsen snakker

Merkantildata gjorde et solid byks opp onsdag, og bidro til en solid oppgang for IT-indeksen. Årsaken er trolig en ny forestilling av Merkantildatas Tom Adolfsen, i regi av NFF.

Eirik Flaa
23. sep. 1998 - 18:41

Det bar oppover igjen på Oslo Børs onsdag, og totalindeksen la på seg med 1,5 prosent. Mer markant var likevel oppgangen for IT-selskapene og delindeksen la på seg med hele 5,5 prosent til 938,8 poeng.

Netcom hadde den aller hyggeligste utviklingen onsdag, med en oppgang på hele 14,5 prosent til 177,50 kroner. Noe av oppgangen kan relateres til en uttalelse fra Post- og Teletilsynet der det understrekes at Sense ikke har fri adgang til Telenors nett. Det understrekes at utleieprisene skal være kostnadsbestemt, med en rimelig fortjeneste på toppen.

- Jeg kan ikke skjønne at dette kan drive kursen så mye. Det har da vært rimelig klart at det ikke dreier seg om gratistilgang for Sense, sier en analytiker til digi.no. Han er selv svært skeptisk til prisingen av Netcom.

- De som ønsker det må gjerne spekulere i oppkjøp. Jeg forholder meg stort sett til inntjeningsestimater og har vanskelig for å tro at disse gutta kan tjene en halv millard etter skatt i nær fremtid, sier analytikeren.

Netcom veier desidert tyngst i IT-indeksen, men også Merkantildata er med i denne klubben. Tom Adolfsen holdt i dag en presentasjon i Norske Finansanalytikeres Forening (NFF), som ga en oppgang for selskapet på 6,7 prosent til 64 kroner. Det var lite nytt fra Adolfsen, men den gamle leksa om betydningen av integrasjonen mellom tele og data ser ustanselig ut til å sjarmere analytikerstanden.

En langt mindre hyggelig histore er TTI Holdings, som har fått rundjuling siden nedgangen i markede startet. I dag ble aksjen sist solgt for 2,50 kroner som er en nedgang på 28,6 prosent fra tirsdag. På sitt høyeste ble akjsen omsatt for over 20 kroner, og dagens kurs avbilder at det er skepsis til om selskapet i det hele tatt vil overleve.

- Kursen reflekterer en betydelig konkursrisko, sier en analytiker til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.