Når valget er klart

Det amerikanske presidentvalget er endelig avgjort, etter mye om og men(n). Nå kan du selv teste online hvorfor det gikk som det gikk.

OK, du har sikkert sett denne siten allerede. Som så mange andre online-morsomheter har den sirkulert på mail i noen dager. Men artig er den nå likevel, og siden jeg manglet noe å skrive om, så syntes jeg dette kunne være sånn passelig dagsaktuelt.

Det sies at alle skribenter tillates minst én gang i sin karrière å være så tørr for idéer at man skriver et innlegg som kun handler om det å være tørr for idéer. Akkurat den vil jeg gjerne ha til gode - man vet aldri når man kommer til å trenge det. Dagens innlegg handler i stedet om å gjøre seg morsom på andres bekostning på nett - noe nettstedet jeg anbefaler altså gjør.

Jeg kunne sagt mye om dette: Jeg kunne sagt at politisk satire er en av mine favorittsjangre hva humor angår. Jeg kunne sagt at nettet som medium er helt spesielt godt egnet til underdog-humor; "den lille mann"s angrep på det bestående. Jeg kunne dessuten sagt at det er skummelt når dette skjer anonymt (kolofoner er tross alt frivillige å legge ut), men at det er helt greit når det fremgår hvem avsenderen er.

Alt dette ville vært sant. Jeg bare vet ikke om jeg orker.

For her er noe annet som også er sant: Jeg er helt utrolig sliten om dagen! Ikke bare har det vært en høst med historisk lite påfyll av livsnødvendig dagslys og sol - det er også midt i en ualminnelig hektisk festsesong. Pluss på med full og krevende jobb, familie og juleforberedelser, så blir det ikke særlig mye energi til overs.

Det gjelder sikkert deg også. Derfor: Kikk på dagens nettsted, og unn deg et lite smil over det. Mer har du sikkert ikke tid til uansett.

Eller... Dersom du har tid til mer, kan du leke deg her: Her finner du mer amerikansk valg-moro

Til toppen