BEDRIFTSTEKNOLOGI

NASA lurt av tenåringshacker

En tenåring fra Delaware i USA etterforskes av myndighetene etter at en hacker kom seg inn på et av organisasjonens websteder og etterlot seg en klar melding til NASA: "We own you. Oh, what a tangled web we weave, when we practice to deceive".

Herman Berg
3. juni 1997 - 15:13

Ifølge Associated Press (AP) klarte hackeren å komme seg inn på webstedet til Marshall Space Flight Center i Huntsville, Alabama og etterlate seg flere nedlatende meldinger til organisasjonen. Blant annet karakteriserte han de statlige systemoperatørene som driftet nettstedet som "ekstremt dumme".

Ifølge National Aviation Space Agency (NASA), som har en egen datakrimavdeling, ble hackingen stoppet 26. mai da PC-en til hackeren ble konfiskert. Romfartsorganisasjonen opplyser ikke noe om når meldingene ble oppdaget eller hvor lenge de var synlige for publikum. Alder, navn eller hjemsted har heller ikke blitt offentliggjort av NASA, men ifølge AP dreier det seg altså om en tenåring fra delstaten Delaware.

Generalinspektør Robert Gross i NASA sier at hendelsen viser hvordan Internett har gjort romfartsorganisasjonen sårbar.

- Vi bor i et informasjonssamfunn som er svært annerledes enn det var for 20 år siden. Hackerne øker både i antall og antall angrep de utfører, mener Gross.

Så sent som i mars i år var NASA utsatt for et annet hackerangrep på sine websider. Cyberspacepirater brøt seg inn i NASAs hovedtjeneste og etterlot en advarsel om et forestående elektronisk terroristangrep mot det amerikanske næringslivet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.