Nasdaq brøt 5000-grensen

"Tekno-børsen" Nasdaq brøt i går den historiske grensen på 5000 poeng etter en oppgang på vel tre prosent.

"Tekno-børsen" Nasdaq brøt i går den historiske grensen på 5000 poeng etter en oppgang på vel tre prosent.

Nasdaq-indeksen endte ifølge Wall Street Journal på 5046,86 poeng - opp 149,6 poeng fra sluttnoteringen dagen før - og igjen var det teknologiaksjene som førte an i oppgangen i USA.

Tross sentralbanksjef Alan Greenspans utallige advarsler om overprising og bobletendenser blant en rekke av Internett-, tele- og data-aksjene, fortsetter amerikanske investorer å handle slike aksjer over en lav sko.

Dermed var det i går klart for Nasdaqs 15. noteringsrekord i år - opp 1000 poeng bare vel to måneder etter at indeksen for første gang krøp over 4000-merket.

1,9 milliarder aksjer ble omsatt på Nasdaq i går - "et normalt nivå for dagens marked", ifølge Wall Street Journal, som likevel minner om at dette er nesten en dobbelt så høy aktivitet som på samme tid for ett år siden...

Nasdaq har så langt i år overgått alles forventninger. Mange hadde trodd at fjorårets historiske økning på 86 prosent ville bli umulig å matche, men så langt i år har veksten faktisk overgått fjorårets. Bare fra 1. januar til 9. mars har indeksen gått opp 24 prosent, ifølge Wall Street Journal.

Til toppen