Nasdaq: Fortsatt IT-fall

Nasdaq falt nye 13,98 punkter tirsdag og endte dermed på 1580. Det er fremdeles bekymring for flere profit-warnings som dominerer det amerikanske IT-markedet.

Nasdaq falt nye 13,98 punkter tirsdag og endte dermed på 1580. Det er fremdeles bekymring for flere profit-warnings som dominerer det amerikanske IT-markedet.

Etter at Sybase og Netscape for få dager siden kom med sine advarsler, fortsatte det med Read-Rite i går. Selskapet som er verdens ledende produsent av magnetiske skrive- og lesehoder for diskstasjoner, varslet at de forventer en omsetning i inneværende kvartal som bare er marginalt høyere enn i første kvartal 1997. Selskapet varslet også ekstra avsetninger til produktutvikling.

Amerikanske analytikere var delt i tolkningen av meldingen. Enkelte la vekt på at denne delen av industrien burde ha betydelig mer vekst å hente ut og pekte på varelagerjusteringer hos kundene som en mulig forklaring. Andre la mer vekt på at diskprodusenten Seagate i desember varslet nedleggelse av en fabrikk i Irland, grunnet svakere salgsutvikling.

Read-Rite falt fem prosent i går.

Mandag falt for øvrig Lycos hele syv prosent som følge av Netscapes profit-warning. På tirsdagens liste over heller bedrøvelige prestasjoner finner vi også Seagate ned med 7/16 $ til 21 7/8 $, Sun ned 3/8 til 42 7/8 og Intel med 1 3/8 til 73 1/8.

Picture Tel, som ofte trekkes frem i sammenlikning med Tandberg, falt tirsdag med hele 10 prosent fra 6,63 til 6,0.

Om denne utviklingen fortsetter er det vel noen og enhver som må revurdere akkurat hvor høyt man ønsker å verdsette inntjeningsestimatene også i norske IT-selskaper.

Til toppen