RESULTATERFINANS

Nasdaq fusjonerer kanskje med Europa

Europas største børs, London Stock Exchange og tyske Deutsche Börse vil koble seg sammen med den amerikanske Nasdaq-børsen. Dette kan gjøre investorer i stand til å kjøpe aksjer på åpne markeder 24 timer i døgnet i både USA, Asia og Europa.

Sigvald Sveinbjørnsson
28. apr. 2000 - 16:19
Euronext.,
Les også:
Europeiske børser fusjonerer
London Stock Exchange
Deutsche BörseNasdaqFinancial Times


Det er nå klart at den britiske børsen og Deutsche Börse er i sluttfasen på fusjonsforhandlinger, som kanskje skal offentliggjøres neste uke. Dette vil skape den største handelsplassen for verdipapir i Europa.

Det er i disse fusjonsforhandlingene Nasdaq har fått plass. Den britiske og tyske børsen vil nemlig ha med seg Nasdaq i steg to av samarbeidet. Planen er å skape en plattform for aksjehandel for hele verden.

Den europeiske delen av dette markedet vil være med utgangspunkt i London Stock Exchange og Deutsche Börse. Den asiatiske vil være med utgangspunkt i Nasdaqs japanske avlegger mens den amerikanske vil være det Nasdaq vi kjenner i dag.

Det skal altså bli mulig for investorer å handle aksjer på samme plattform, i både USA, Europa og Asia, noe som kan få investorer til å sette penger i Japan selv om de oppholder seg i Europa, mye enklere enn det er nå.

Nasdaq har egentlig planer om sin egen avgrening i Europa, skriver Financial Times. Nasdaq skulle bygge opp sin egen plattform og infrastruktur for det Pan-Europeiske markedet, bygget på den samme prinsipper som i USA. Men flere mente dette ikke ville bli noen suksess. De store investeringsbankene i Europa ville ikke ha ytterligere fragmentering av kapitalmarkedet, og hindret derfor Nasdaq å gjøre en egen, europeisk satsning.

Men Financial Times skriver at Nasdaq vil vurdere dette hvis samarbeidet med London Stock Exchange og Deutsche Börse skulle havarere.
En pekepinne på dette er at Nasdaq er i konflikt med et selskap som har registert domenene NasdaqEurope.com og .net. Denne saken er ikke avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.