Nasdaq-sjokk for Oslo Børs

IT-selskapene på Oslo Børs fikk en real kald-dusj da handelen åpnet onsdag. IT-indeksen falt 2,82 prosent etter at Nasdaq natt til onsdag raste hele 5,8 prosent.

Oslo Børskjenner nå etterdønningene etter det tunge fallet påNasdaqnatt til onsdag.

Etter en halv times handel har IT-indeksen falt hele 2,82 prosent mens børsens totalindeks har falt 1,5 prosent.

Blant IT-selskapene er det de store som får svi. Nedgangen ledes an av Enitel (-7,53 prosent), Opticom (-5,73 prosent), Norman (- 6,98 prosent). Den største taperen er uansett Profdoc , som helt i begynnelsen av børsdagen har falt 8,79 prosent.

Noen lysglimt finnes. NetCom, som for tiden er i en heftig oppkjøpsprosess med Tele Danmark , stiger sammen med SPCS-gruppen, som går opp svimlende 6,56 prosent.

Det er tydelig at fallet på Nasdaq har påvirket kursnedgangen ved Oslo Børs. Usikkerheten rundt rentenivået har ført til at investorene trekker seg tilbake. Tunge selskaper som Oracle, Microsoft og Qualcomm falt tungt etter at investorene solgte seg ut.

Analytikere og finansmiljøet har spådd at markedet fremdeles vil være volatilt (svingende og ustabilt) i lang tid fremover. Tidligere i vår var nedgangen stor i selskaper som Opticom, Merkantildata, Itera, Enitel og andre "tunge" selskaper. Flere kastet seg da på oppkjøp av aksjer i disse selskapene, siden prisen var lav i forhold til tidligere kurser. Men oppgangen mange trodde kom i etterkant av vårens kraftige korreksjon, den uteble. Dette kan føre til nye nedgangsbølger i markedet.

Til toppen