Nødnettet

Nasjonal sikkerhetsmyndighet advarer mot flere alvorlige avvik i nødnettet

Krever strakstiltak.

Illustrasjonsfoto: NSM har konstatert brudd på sikkerhetsloven med flere alvorlige avvik under granskning av nødnettet.
Illustrasjonsfoto: NSM har konstatert brudd på sikkerhetsloven med flere alvorlige avvik under granskning av nødnettet. (Bilde: Ned Alley / NTB scanpix)

Krever strakstiltak.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) krever at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) setter inn strakstiltak for å tette hull i nødnettet.

De ber om at alle sikkerhetshull og avvik rettes opp umiddelbart, senest innen 1. desember, skriver NRK.

Kravet kommer etter at NSM siden februar i år har gransket nødnettet og konstatert brudd på sikkerhetsloven med flere alvorlige avvik.

– Tilsynsrapporten beskriver sårbarheter som vi ikke ønsker skal bli kjent. Dersom vi er åpne om hva sårbarheten handler om, så kan det utnyttes av andre som ikke har gode hensikter, sier NSM-direktør Vigdis Grønhaug til NRK.

DSB må svare på hvordan de skal rette opp sikkerhetshullene innen 1. september.

Granskingen startet etter at statskanalen i februar avslørte at deler av nødnettet ble driftet fra India, stikk i strid med sikkerhetsloven.

Nødnettet er et digitalt samband for politi, brannvesen, helsetjenesten og andre aktører med nød- og beredskapsansvar. Det regnes som vitalt for rikets sikkerhet, blant annet i forbindelse med terrorhendelser og alvorlige ulykker.

(©NTB)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen