Nasjonalt senter skal stoppe ID-tyvene

IT-sikkerhetsmiljøet på Gjøvik vil stanse digitale identitetstyverier.

15. feb. 2008 - 08:43

I 2000 bekreftet Sårbarhetsutvalget at det sto dårlig til med IT-sikkerheten i Norge. Siden har det vært merkelig stille rundt arbeidet med informasjonssikkerhet, selv om hele fire ulike prosjekter og instanser er etablert: Senter for Informasjonssikring (SIS), Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), NorCert og Varslingssystem for digital Infrastruktur (VDI).

En ny identitet blir stjålet hvert fjerde sekund. Typisk misbruk av identitet er å åpne bankkonto, misbruke kredittkort og mobil og leie bil i ditt navn.

Nå planlegger IT-sikkerhetsmiljøet på Gjøvik planlegger et nasjonalt senter som skal forbygge og stanse digitale identitetstyverier, skriver tu.no.

IT-sikkerhetsmiljøet rundt Høyskolen på Gjøvik er i ferd med å etablere seg som en næringsklynge under merkenavnet Security Valley og ønsker å bruke sin kompetanse til et nasjonalt senter mot denne kriminaliteten.

Norsk senter for informasjonssikkerhet (NORSIS) har sitt hovedkvarter på Gjøvik og vil stå sentralt i et nasjonalt senter.

NorCert vil være det norske kontakt- og koordineringspunktet nasjonalt og internasjonalt med totaloversikt over sikkerhetssituasjonen i Norge, mens NorSIS skal være det nasjonale kontaktpunktet for informasjonssikkerhet mot små og mellomstore bedrifter, offentlig sektor og private personer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.