Nato bytter til Oracle

Som Forsvaret her i Norge, trenger også Nato nytt økonomistyringssystem. Alliansen valgte Oracle over SAP og mange andre.

Oracle stakk av med seieren i kampen om hvem som skal levere nytt økonomi- og innkjøpssystem til NATO. Kontrakten på 80 millioner kroner inkluderer programvare til 19 Nato-hovedkvarterer i 12 land.

I tillegg til økonomistyring, gir systemet også Nato et system for avskrivning av alt utstyr. Ut ryker tre eldre systemer fra blant annet Unisys.

Her i Norge skal Forvaret trolig bruke nesten en milliard på å reorganisering og innføring av et nytt felles styringssystem. Men Oracle kan være ut av konkurransen om det såkalte Golf-prosjektet, skriver Computerworld. For de to gjenværende anbudsgiverne, IBM og Accenture, samarbeider med SAP og IFS. Les om Golf-prosjektet: Forsvaret uten valg i gigant-prosjekt

- EU er i ferd med å innføre nye regnskapsstandarder for offentlig sektor. Dette og andre faktorer gjør at vi og de fleste europeiske land planlegger å anskaffe nye systemer til sine forvar, forteller Natos prosjektsjef, David Oakely til digitoday.no. Vi valgte som det engelske Forsvaret Oracle.

Til toppen