JUSS OG SAMFUNN

NATO lanserer egen nettbasert TV-kanal

Frustrert over at Taliban er flinkere med sitt «informasjons-arbeid».

27. mars 2008 - 08:11

Takket være danske bidrag vil NATO lansere en egen nettbasert TV-kanal når alliansens statsledere samles til toppmøte neste uke.

NATO har lenge vært irritert over at Taliban til stadighet har vært først med å publisere levende bilder fra aksjoner i Afghanistan og dermed fått satt dagsorden for TV-dekningen av konflikten.

Den nye TV-kanalen er ifølge NATO-talsmann James Appathurai et forsøk fra alliansens side på å komme «ut av steinalderen» når det gjelder eget informasjonsarbeid.

- Vi har allerede et TV-team på plass i Afghanistan og flere er på vei. De vil legge ut stoff kontinuerlig på nettsiden natochannel.tv, sier Appathurai, som onsdag viste fram en smakebit til journalister i NATO-hovedkvarteret i Brussel.

Kanalen «går på lufta» onsdag 2. april, samme dag som NATO-toppmøtet i Bucuresti åpnes. Kanalen vil være tilgjengelig for alle interesserte, men vil i tillegg ha en egen avdeling for medier, hvor høyoppløselige bilder kan lastes ned. Det er danske myndigheter som har utviklet tjenesten, i samarbeid med Appathurais folk i NATO-hovedkvarteret

- Jeg regner med at det vil bli lagt ut rundt 10 innslag i løpet av en uke, sier Appathurai. (©NTB)

Her kan du se TV-sendingene til NATO.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.