RESULTATERFINANS

Naurstad dømt til å betale 6,5 millioner

Gisle Naurstad er dømt til å betale hele 6,5 millioner kroner i erstatning for å ha handlet illojalt og i strid med aksjonærenes interesser hos sin tidligere arbeidsgiver EUnet, som nå går under navnet KPNQwest. Dermed har KPNQwest vunnet to av sakene mot tidligere nøkkelpersoner i selskapet.

Sigvald Sveinbjørnsson
15. jan. 2001 - 11:39
Mandag falt dommen mot tidligere administrerende direktør i EUnet Norge,Gisle Naurstad. EUnet Norge har siden det endret navn til KPNQwest Norway. Naurstad, som nå leder sin tidligere arbeidsgivers konkurrent i markedet, EUnet, ble dømt til å betale hele 6,5 millioner norske kroner. Det opprinnelige kravet var på omtrent 15 millioner norske kroner.

Dermed har retten i Nedre Romerike dømt Gisle Naurstad til å betale mer i erstatning enn det Jørn Lyseggen ble idømt til å betale. Lyseggen ble dømt til å betale 5 millioner kroner for illojal opptreden, men anket dommen.

Bakgrunnen for saken er at nesten alle de ansatte i EUnet Media, forsvant til konkurrenten Mogul Media og medførte dermed store økonomiske tap for EUnet. Både Lyseggen og Naurstad er altså blitt dømt for å ha handlet illojalt og galt i denne situasjonen. For hele bakgrunnen for rettssaken, klikk på lenkene nederst på siden.

- Dette tar vi som en full seier. At denne rettssaken bare var en "kampanje" for å sverte en konkurrent er nå tilbakevist. Det er tydelig at dommeren ser alvorlig på denne saken, sier Per Brose, administrerende direktør i KPNQwest Norge til digitoday.no.

I samme sak ble også konsulentselskapet Birkman saksøkt. Naurstad ble "leid ut "av dette selskapet til jobben som administrerende i EUnet Norge. Birkman ble frikjent av retten.

Naurstads advokat Lars Hjort Francke, sier til digitoday.no at de i skrivende stund ikke har lest gjennom den 75-sider lange dommen eller snakket med sin klient. Om Naurstad vil anke er derfor ikke avklart.

Det har heller ikke lykkes digitoday.no å få kommentarer fra Gisle Naurstad.


digitoday.no kommer tilbake til saken senere i dag.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.