RESULTATERFINANS

Naurstad og Lyseggen inngår forlik med KPNQwest

Jørn Lyseggen og Gisle Naurstad ble dømt til å betale til sammen 11,5 millioner kroner i første runde av rettssaken mot KPNQwest. Nå har partene inngått forlik.

14. nov. 2001 - 15:14

Jørn Lyseggen (til v.) og Gisle Naurstad (til høyre)
var i fjor involvert en av de mest omtalte rettssakene i norsk Internett- og IT-bransje.

Begge måtte kjempe mot sin gamle arbeidsgiver KPNQwest (tidligere EUnet) i rettssalen etter en offentlig skittentøyvask som startet allerede i 1999 der mange ansatte forsvant fra webvirksomheten i selskapet og endte opp i konkurrerende Mogul.

Enden på visa ble at begge ble dømt til å betale erstatning i millionklassen: Lyseggen skulle ut med 5 millioner kroner, mens retten gikk enda hardere til verks overfor Naurstad: Han ble straffet med 6,5 millioner kroner i januar i år.

Men det var i første rettsinstans. Begge sakene ble anket og nå har partene inngått forlik.

Det opplyser administrerende direktør i KPNQwest Per Brose til digi.no.

Ankesakene skulle egentlig vært tatt opp mandag den 19. november, men det blir ikke flere runder i rettssalen.

- Vi er selvsagt fornøyde med at sakene er ute av verden. Mer kan jeg ikke kommenteres,sier Brose.

Utfallet av forlikene er altså hemmelige, noe også Naurstad tar konsekvensen av da digi.no ringer ham. Før vi har fått snakket ferdig, avbryter han med: "Dette har jeg ingen kommentar til. Ha det godt." og bryter mobilsamtalen.

Lyseggen er derimot mer villig til å snakke:

- Jeg kan bekrefte at det er inngått et forlik. Dermed er saken ute av verden. Vi har en klausul om ikke å kommentere innholdet i avtalene, sier han.

Lyseggen har hatt karantene i ett år etter han sluttet brått som konsernsjef i børsnoterte Mogul.com i desember i fjor. Han er klar for ny innsats før jul, men vil ikke røpe hvilken bransje.

- Jeg har hatt ett års sabatt, noe som slett ikke har vært så ille. Jeg har brukt året på å tenke nøye gjennom det jeg ønsker å gjøre videre. Det har kommet flere forespørsler og spennende muligheter, og jeg har tatt en beslutning. Utover det vil jeg ikke kommentere hva planene mine er, sier Lyseggen.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.