Nautilus lar røkla bruke Linux

Eazel er omsider klar med den første fullversjonen av sitt nye grensesnitt for de av oss som fra før ikke er hardcore Linux-brukere. Versjon 1.0 av Nautilus ble gjort tilgjengelig for nedlasting på nettet tirsdag, men den offisielle lanseringen skjer først senere i mars, ifølge selskapet.

Nautilus 1.0 er den endelige oppfølgeren til tre mer midlertidige versjoner som har vært ute til testing blant Linux-tilhengere tidligere. Sammen med kildekoden ble Nautilus sluppet online nå på tirsdag, melder Newsforge.

Produktsjef Tom Goguen i Eazel sier til Newsforge at Nautilus vil tilbys gratis via selskapets online-tjenester for versjon 6,1 og 6.2 samt versjon 7.0 av Red Hat Linux.

Nautilus 1.0 blir i første omgang lagt på toppen av Gnome 1.2, men skal senere bygges inn også i Gnome 2.0. digitoday.no har ikke fått bragt på det rene om det planlegges en Nautilus-versjon for KDE-grensesnittet.

Med nye Nautilus er det håp om at flere av PC-ens "gjennomsnittsbrukere" tar i bruk Linux på desktopen. Nautilus-brukerne kan blant annet organisere filer, surfe på nettet og dessuten få tilgang til endel tekst-verktøy som aktiviseres når ett eller flere ord markeres i teksten (f.eks. direkte tilgang til Googles internettsøkemotor eller oppslagsverk).

Ikke fullt så lystig: Samtidig med lanseringen av Nautilus 1.0 kom beskjeden i går fra Eazel om at 40 av selskapets ingeniører, markedsførings- og salgspersoner må søke seg nytt arbeid. Eazel, som ble etablert i 1999 av tidligere AOL- og Apple-utviklere som ønsket å bedre Linux-grensesnittet på desktopen, har nå 35 ansatte igjen - de fleste av dem programmerere og utviklere.

Last ned Natulis 1.0


P.S.

D.S.
Til toppen