SOMMERINTERVJUET

Nav-direktør: – Utfordringen fremover handler ikke om de teknologiske mulighetene

Nav utviklingsdirektør Ingunn Midttun Godal har funnet sommerlykken ved den franske middelhavskysten.
Nav utviklingsdirektør Ingunn Midttun Godal har funnet sommerlykken ved den franske middelhavskysten. Bilde: Selfie
14. juli 2016 - 09:05

Hun er sentral i planleggingen og utformingen av strategien for arbeid som skal munne ut i landets viktigste datasystemer. Systemer som skal utbetale mange hundre milliarder kroner i årene som kommer.

Et arbeid som ikke alltid har gått på rette togskinner, og som etaten har måttet tåle masse kritikk for. Flere av sjefene hennes har blitt kastet de siste årene. Jobben som utviklingsdirektør i Nav er nok heller ikke den minst stressende i kongeriket.

Ingunn Midttun Godal (f.1968)

Utviklingsdirektør i Nav

Godal har sittet i Nav-ledelsen siden 2011. Først som direktør for stab for overordnet styring, deretter styringsdirektør før hun overtok direktøransvaret for utvikling.

Dermed er hun svært sentral i arbeidet med å digitalisere etaten som forvalter svimlende en tredjedel av statsbudsjettet.

Utdannet sivilingeniør i kjemi fra NTNU. Har også tilleggsutdanning i pedagogikk fra Universitetet i Tromsø, samt strategi og forretningsutvikling fra IMD i Lausanne.

Karrieren inkluderer blant annet også elleve år i Det norske Veritas, ett år i FNs utviklingsprogram UNDP i Laos, fem år hos Mattilsynet, og et kortere opphold i Klima- og forurensningsdirektoratet (Miljødirektoratet).

Livsmotto: Utvikling, læring og livsnytelse, ifølge egen twitterprofil.

Hvor er du nå?

– Jeg er i Sète i Frankrike.

Hva er planene for sommeren?

– Ferien startet med Eventyrjenterfestival hos Randi Skaug i Steigen - fantastisk helg! Nå nyter jeg Frankrike med familien, så er jeg fotballmamma på Dana Cup og Norway Cup, før datteren min skal konfirmeres i midten av august. Innimellom blir det også jobbing.

Hvilke elektroniske dingser må være med på ferieturen?

– iPhone.

Hvilke apper klarer du deg ikke uten?

– Tidal, nyhetsapper, yr.no, Facebook, Instagram, LinkedIn og Snapchat og noen reiseapper. Ingen spill akkurat nå, men broren min anbefaler «Monument Valley»..

Min hjemskjerm: Ingunn har organisert appene sine i et ryddig mønster. Det later ikke til at hun har like god kontroll over e-posten...
Min hjemskjerm: Ingunn har organisert appene sine i et ryddig mønster. Det later ikke til at hun har like god kontroll over e-posten...

Hvilken utdannelse ville du valgt i dag, hvis du fikk muligheten til begynne om igjen?

– Jeg ville valgt en kombinasjon av teknologi, fag som øker kreativiteten og fag som bidrar til å forstå samspillet mellom mennesker og teknologi. Jeg tror det kommer til å skje mye spennende i disse skjæringspunktene framover. 

Hvor ofte sjekker du e-post, bedriftens intranett eller andre samhandlingsverktøy i ferieperioden?

– Et par ganger om dagen, mest fordi jeg liker jobben min og er nysgjerrig. Jeg har dyktige kolleger på jobben som håndterer det som må håndteres.

Hva skal du lese i sommer?

– «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» av Petter Stordalen og den fjerde boka til Elena Ferrante, «Historien om det tapte barnet». 

Foretrekker du nettbrett, lesebrett eller fysiske bøker?

– Leser mye på telefon/brett, men foretrekker foreløpig bøker på papir - enklere med sand og sol på stranda :-)

Hva er et perfekt sommerminne for deg?

– Sitte på en strandkafé med ungdommene mine og familien, og spise «moules frites» (blåskjell og pommes frites, – red.anm.) mens vi ser utover Middelhavet.

Hvordan vil norsk IKT-bransje utvikle seg de neste årene? (Vi kan omformulere spørsmålet til IT i Nav hvis det føles riktigere)

– Jeg tror utfordringen framover ikke vil være de teknologiske mulighetene, men virksomhetenes evne til å utvikle verdiskapende tjenester basert på tilgjengelig teknologi.

– Vi i Nav ønsker å utvikle dyp brukerinnsikt og dyp arbeidsmarkedsinnsikt, som grunnlag for å levere bedre tjenester til innbyggere og arbeidsgivere.

– Mange av de teknologiske mulighetene som finnes i dag vil endre bransjer, organisasjoner og hvordan vi som enkeltindivider lærer, samhandler og jobber.

– Det er både spennende og utfordrende å forestille seg hvordan Nav vil se ut i et 5-10 års perspektiv. Vi må ta gode beslutninger på både kort og lang sikt, i et landskap som stadig endres raskere og raskere.

Følg spalten videre i sommer. Her en oversikt over våre sommerintervjuer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.