SNOKING

Nav-ledere risikerer sparken etter snoking

Nav i Aust-Agder har avdekket at fire nåværende og tidligere ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten.

Oslo  20121205. NAV kontoret i Akersgata i Oslo onsdag formiddag.
Hovedkontoret til NAV.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20121205. NAV kontoret i Akersgata i Oslo onsdag formiddag. Hovedkontoret til NAV. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Illustrasjon: Lise Åserud, NTB Scanpix
6. des. 2017 - 12:42

Det bekrefter Nav-direktør Hilde Høynes i Aust-Agder overfor Agderposten.

Hun opplyser at det dreier seg om to avdelingsledere og én leder. De tre har gjort henholdsvis 47, 36 og 24 ulovlige søk på kolleger.

Det er også avdekket at en fjerde leder har foretatt ulovlige søk på kolleger, men vedkommende har nå sluttet.

Nav-direktøren sier det allerede er konkludert i én sak. Vedkommende er blitt ilagt ordensstraff. Dette innebærer tap av ansiennitet fra én måned til to år, og/eller varig eller midlertidig omplassering til annen stilling.

– Alvorlig

Ifølge Høynes er de to andre sakene fortsatt under utredning. Dersom etaten konkluderer på strengeste måte, risikerer de to i verste fall avskjedigelse.

– Det er alvorlig at det skjer urettmessige oppslag. Det er svært viktig for oss at alle brukere og ansatte skal være trygge på at vi behandler opplysningene på en forsvarlig måte, sier Høynes.

Etter det Agderposten forstår, skal de berørte ansatte ha begjært innsyn i loggene etter selv å ha fattet mistanke om lovbruddene. Loggene ble deretter gjennomgått og snokingen avslørt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.