Nav velger Capgemini

– Dette er en stor kontrakt.

Nav velger Capgemini
Nav er en attraktiv kunde for IT-selskapene. Nå kan Capgemini juble over oppdraget med å forvalte og videretutvikle etatens delvis egenutviklede økonomisystemer.

Kontrakten er verdt om lag 250 millioner kroner fordelt over seks år.

Capgemini Norge har gått seirende ut i en anbudskonkurranse om forvaltning og videreutvikling av økonomisystemene til Nav.

Leveransen omfatter blant annet oppdragssystem, reskontrisystem, samt etatens system for håndtering og behandling av fakturaer, opplyser IT-konsulentselskapet. Nav forvalter godt over 300 milliarder kroner, eller rundt en tredel av det norske statsbudsjettet hvert år.

– Dette er en stor kontrakt for Capgemini. Nav er en av våre største kunder i offentlig sektor. 80 prosent av omsetningen vår kommer fra de 10 største kundene våre, og Nav er en av disse, skriver pressekontakt Gunilla Resare i Capgemini Norge til digi.no.

IT-giganten med hovedsete i Paris har over 130.000 ansatte globalt. De er også kjent for å leverere kompetanse gjennom outsourcing fra utlandet, men denne modellen er ikke aktuell i denne leveransen til Nav.

– Det er kun norske konsulenter på denne kontrakten, opplyser Resare.

Administrerende direktør Ola Furu i Capgemini Norge understreker i en pressemelding at oppdraget for Nav er viktig for dem.

Ola Furu er adm.dir i Capgemini Norge
Ola Furu er adm.dir i Capgemini Norge Bilde: Capgemini

– Oppdraget støtter opp under vår strategi og vårt mål om å befeste oss ytterligere i det offentlige Norge, sier Furu.

Cobol og Java

Navs økonomisystemer som Capgemini nå skal videreutvikle er en portefølje av applikasjoner basert på en kombinasjon av egenutviklede løsninger – basert på Cobol/stormaskin og Java i tillegg til standardløsninger basert på Oracle eBusiness. Det får digi.no opplyst av Capgemini Norge når vi etterlyser flere detaljer.

IBM var leverandør på deler av tjenestene gjennom en avtale om vedlikehold og videreutvikling som ble inngått i 2010. De deltok også i denne anbudsrunden, men gikk tapende ut mot Capgemini.

Kommunikasjonsstaben i Nav opplyser til digi.no at det i alt var tre leverandører som søkte om prekvalifisering, noe alle fikk. Capgemini og IBM var imidlertid de eneste som leverte tilbud. Hvem den tredje leverandøren, som trass kvalifisering ikke leverte tilbud, fremgår ikke.

    Les også: