BEDRIFTSTEKNOLOGI

Navia skuffet labert marked

Teknologiaksjene opplevde ikke de helt store rørelsene på en børsdag som viste fallene tendenser over hele linja. Størst utslag ble det for Navia som falt med 9,43 prosent i løpet av tirsdagen.

Eirik Flaa
26. aug. 1997 - 19:40

Etter en svak oppgang tidlig på dagen, falt IT-indeksen kraftig fram mot klokken 15. Mot slutten av dagen snudde imidlertid trenden - også denne gangen som følge av moderat optimisme på de amerikanske børsene. IT-indeksen havnet på 1148,17, ned i overkant av ti punkter fra gårsdagen.

Størst utslag gjorde Navia, som ved siden av å levere et dårlig halvårsresultat, også meldte om forsinkelser i produktutviklingsplanen. Forsinkelsene var av såpass alvorlig karakter at selskapet hadde sett seg nødt til å foreta avsetninger i regnskapet for å dekke ekstrakostnader i tiden fremover. Navia falt med 9,45 prosent i løpet av tirsdagen og sluttkursen endte på 24,50 kroner.

Blant de øvrige aksjene på teknologindeksen var det få eller ingen utslag. Aktiviteten var også moderat, også for SMG-aksjen, der arbitrasjefond har vært svært aktive de siste dagene. I dag ble det også kunngjort at CHS hadde fått aksept fra 84,3 prosent av kapitalen til SMG på tilbudet om 20,50 kroner per aksje. Med dette var siste rest av usikkerhet i forbindelse med salget borte, og en investering i SMG-aksjen er nå å regne som et risikofritt og lite interessant investeringsobjekt.

Norman Data Defence Systems falt svakt idag, men en megler digi snakket med karakteriserer det som "overraskende" at aksjen likevel holder seg flytende på et nivå rundt 30 kroner.

Analytikeren uttrykker skepsis til Norman-aksjen, men legger til at han er generelt skeptisk til situasjonen på markedet idag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.