BEDRIFTSTEKNOLOGI

Naviger innendørs med Google Maps

Bruk mobilen til å finne fram på IKEA.

Mall of America, slik det ble vist i Google Maps for Android tidligere og slik det vises i versjon 6.0. Til høyre sees etasjevelgeren.
Mall of America, slik det ble vist i Google Maps for Android tidligere og slik det vises i versjon 6.0. Til høyre sees etasjevelgeren. Bilde: Google
30. nov. 2011 - 07:39

Det er ikke bare utendørs at man kan ha behov for få litt hjelp med navigasjonen. Det mener i alle fall Google, som med Google Maps 6.0-applikasjonen til Android introduserer innendørs navigering ved en del steder hvor det er lett å gå seg bort, nemlig på store kjøpesentra, varehus og flyplasser.

Mye innhold i Google Maps er brukerskapt, og det vil kart over bygningene primært være. Eiere av større bygninger kan laste opp etasjeplanene over bygningene her. Maps-applikasjonen skal også kunne fortelle brukeren hvilken etasje vedkommende befinner seg i, men det vil være mulig for brukeren selv å velge etasjeplan for riktig etasje.

Posisjonen til mobilen bestemmes på lignende måter som utendørs, altså ved kombinere posjonsdata fra GPS, mobilnett og WLAN-soner.

Foreløpig er tilbys etasjeplaner for enkelte steder i USA og Japan. Dette inkluderer Mall of America, IKEA, The Home Depot og utvalgte varehus i kjedene Macy’s, Bloomingdale’s, Daimaru, Taskashimaya og Mitsukoshi, i tillegg til en rekke flyplasser. En oversikt finnes her.

Google har ikke sagt noe om innendørskartene også vil bli tilgjengelig i Google Maps på andre måter, for eksempel i nettlesere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.