Navigér med mobilen

SiRF Technology har utviklet en ny arkitektur for GPS (globalt posisjoneringssystem) som er så liten at den kan skvises inn i den minste nett-enhet, eksempelvis en mobiltelefon.

SiRF Technology har utviklet en ny arkitektur for GPS (globalt posisjoneringssystem) som er så liten at den kan skvises inn i den minste nett-enhet, eksempelvis en mobiltelefon.

Den nye arkitekturen, som er døpt SiRFstarII, gir deg full GPS-funksjonalitet på et brikkesett på størrelse med et frimerke, hevder SiRF Technology som har utviklet løsningen.

SiRFstarII reduserer samtidig CPU-bruken, og dermed også batteribruken, noe som gjør løsningen enda mer interessant for bruk i små, bærbare nett-enheter. SiRF Technology har bygget inn en 32-bit ARM-prosessor på 50 megahertz på SiRFstarIIe brikkesettet - en prosessor som bruker 90 prosent av kraften på ikke-GPS-relaterte oppgaver.

Ifølge allNetDevices har SiRF Technology også presentert et sett med plattformspesifikke teknologier som forenkler utviklingen av GPS-applikasjoner for biler og mobiltelefoner. Den ene, SiRFLoc, bedrer GPS-lokaliseringen i trådløse systemer ved å ta i bruk mobilnettet (operatørenes infrastruktur) til å assistere satellittsystemet GPS. Den andre, SiRFDRive, skal gi enda bedre posisjoneringsløsninger for biler gjennom en intelligent kombinasjon av GPS-systemets egne målinger og svært nøyaktige sensorer som blir mer og mer vanlige i moderne biler - for eksempel elektroniske triptellere.

California-selskapet annonserte SiRFstarII-arkitekturen mandag og beskriver selv teknologien som en ideell IP-kjerne for forbrukerelektronikk.

SiRFstarII vil ifølge selskapet gi en lokaliseringsnøyaktighet på mellom to og 15 meter, noe som mellom annet vil kunne bidra til å gi verdifull navigeringshjelp til f.eks. utrykningskjøretøyer.

Til toppen