FORBRUKERTEKNOLOGI

Naviger med skråfoto i stedet for kart

En ny GPS-enhet tar i bruk bildedata og interessepunkter fra norske leverandører.

Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. mars 2009 - 12:12

De fleste navigasjonsenheter tilbyr en kombinasjon av kart og interessepunkter. Portugisiske NDrive går et stykke videre, i samarbeid med blant annet norske Blom og Gule Sider.

Senere denne måneden skal NDrive lansere navigatoren G800R som skal være den første med skråstilte flyfoto og interessepunkter.

- GPS-navigasjon handler om å hjelpe mennesker å finne frem. NDrive leverer programvareplattformene og selve enheten, Blom leverer navigasjonsløsningen for bilder og Eniro leverer bedriftskataloger. Samarbeidet mellom disse tre selskapene var et naturlig trinn videre for å gi GPS-brukerene informasjonen de trenger, når de trenger den og der de trenger den, sier João Neto, president i NDrive, i en pressemelding.

Det skal dreie seg om 350 000 interessepunkter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, inkludert bilverksteder, hoteller, turistinformasjon, kjøpesentre og teatre. Disse vises i skråfotoene fra Blom.

Ifølge pressemeldingen fra Blom bygger det nye produktet på Bloms Real Navigation-løsning, som først ble tatt i bruk av en navigator fra NDrive for Sør-Europa. Løsningen gjør det mulig for brukeren å velge mellom skråfotoene, der de er tilgjengelige, og tradisjonelle vektorkart.

Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.

Blom tilbyr skråfoto fra mer enn tusen av de største, europeiske byene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.