FORBRUKERTEKNOLOGI

Naviger med skråfoto i stedet for kart

En ny GPS-enhet tar i bruk bildedata og interessepunkter fra norske leverandører.

Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. mars 2009 - 12:12

De fleste navigasjonsenheter tilbyr en kombinasjon av kart og interessepunkter. Portugisiske NDrive går et stykke videre, i samarbeid med blant annet norske Blom og Gule Sider.

Senere denne måneden skal NDrive lansere navigatoren G800R som skal være den første med skråstilte flyfoto og interessepunkter.

- GPS-navigasjon handler om å hjelpe mennesker å finne frem. NDrive leverer programvareplattformene og selve enheten, Blom leverer navigasjonsløsningen for bilder og Eniro leverer bedriftskataloger. Samarbeidet mellom disse tre selskapene var et naturlig trinn videre for å gi GPS-brukerene informasjonen de trenger, når de trenger den og der de trenger den, sier João Neto, president i NDrive, i en pressemelding.

Det skal dreie seg om 350 000 interessepunkter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, inkludert bilverksteder, hoteller, turistinformasjon, kjøpesentre og teatre. Disse vises i skråfotoene fra Blom.

Ifølge pressemeldingen fra Blom bygger det nye produktet på Bloms Real Navigation-løsning, som først ble tatt i bruk av en navigator fra NDrive for Sør-Europa. Løsningen gjør det mulig for brukeren å velge mellom skråfotoene, der de er tilgjengelige, og tradisjonelle vektorkart.

Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.
Navigatoren NDrive G800 med Bloms Real Navigation-løsning.

Blom tilbyr skråfoto fra mer enn tusen av de største, europeiske byene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.