RESULTATERFINANS

Navision blir Microsoft Business Solutions

Verdens største programvareselskap har fullført oppkjøpet av det nordiske programvarehuset Navision. Navision vil fra dags dato operere under navnet Microsoft Business Solutions.

Herman Berg
12. juli 2002 - 10:52

ERP-selskapet Navision, med base i Danmark, skifter umiddelbart navn til Microsoft Business Solutions etter å ha slått seg sammen med Microsoft Great Plains, skriver selskapene i en pressemelding.

Microsofts kjøpesum er nesten 11 milliarder danske kroner i form av aksjer og kontanter.

Oppkjøpet av Navision gir Microsoft fotfeste på markedet for bedriftsløsninger til små- og mellomstore bedrifter i Europa. Ved årsskiftet var Navision den tredje største europeiske aktøren innenfor it-styringssystemer (ERP). I forrige uke ble det klart at britiske konkurransemyndigheter ikke har innvendinger til oppkjøpet. Heller ikke konkurransemyndighetene i Tyskland, Danmark eller EU har blandet seg inn i prosessen.

Navisions britiske konkurrent Sage har den siste tiden presset hardt på for å få konkurransemyndighetene til se på konkurransesituasjonen.

To av de fem Navision-gründerne, Jesper Balser og Preben Damgaard, får sentrale stillinger i det nye selskapet. Balser blir leder for global utvikling, mens Damgaard blir sjef for markedene i Europa, Midtøsten og Afrika.

I Norge blir administrerende direktør for Navision, Tommy Ødegaard, også leder for Microsoft Business Solutions Norway.

Les tidligere saker:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.