Navision blir Microsoft Business Solutions

Verdens største programvareselskap har fullført oppkjøpet av det nordiske programvarehuset Navision. Navision vil fra dags dato operere under navnet Microsoft Business Solutions.

ERP-selskapet Navision, med base i Danmark, skifter umiddelbart navn til Microsoft Business Solutions etter å ha slått seg sammen med Microsoft Great Plains, skriver selskapene i en pressemelding.

Microsofts kjøpesum er nesten 11 milliarder danske kroner i form av aksjer og kontanter.

Oppkjøpet av Navision gir Microsoft fotfeste på markedet for bedriftsløsninger til små- og mellomstore bedrifter i Europa. Ved årsskiftet var Navision den tredje største europeiske aktøren innenfor it-styringssystemer (ERP). I forrige uke ble det klart at britiske konkurransemyndigheter ikke har innvendinger til oppkjøpet. Heller ikke konkurransemyndighetene i Tyskland, Danmark eller EU har blandet seg inn i prosessen.

Navisions britiske konkurrent Sage har den siste tiden presset hardt på for å få konkurransemyndighetene til se på konkurransesituasjonen.

To av de fem Navision-gründerne, Jesper Balser og Preben Damgaard, får sentrale stillinger i det nye selskapet. Balser blir leder for global utvikling, mens Damgaard blir sjef for markedene i Europa, Midtøsten og Afrika.

I Norge blir administrerende direktør for Navision, Tommy Ødegaard, også leder for Microsoft Business Solutions Norway.

Les tidligere saker:

Til toppen