BEDRIFTSTEKNOLOGI

NAVs akutte IT-problem skal være løst

Feilretting fra Oracle gjenopprettet normal drift, sier IKT-direktør Nina Aulie.

11. jan. 2011 - 17:17

Digi.no skrev tidligere i dag om problemer i Arena, et av de viktigste saksbehandlerverktøyene i Nav, som bidro til å skape en håpløs arbeidssituasjon for de ansatte.

    Les også:

I en e-post fra kommunikasjonsrådgiver Marianne Pedersen i Nav har vi mottatt følgende uttalelse fra IKT-direktør Nina Aulie:

-- Problemsituasjonen som NAV har hatt med Arena, skyldes en teknisk oppgradering av Oracle-programvaren i den underliggende databasen til saksbehanderløsningen Arena og feil i løsningen i etterkant av denne oppgraderingen. Feilsituasjonen har vært isolert til Arena og det er derfor ikke riktig slik Digi refererer, at feilsituasjonen ligger i samhandlingen mellom Windows, Citrix og Oracle.

Aulie forteller videre at Oracle har levert en feilretting, og at alle brukerne i Nav har hatt normal tilgang til Arena i dag.

-- Det er ikke rapportert om tregheter i løsningen, skriver Aulie.

Aulie kommenterer ikke digi.nos referat av Nav-ansattes negative erfaringer med et annet system, Gosys, som fungerer som et lim mellom Arena og andre interne IT-verktøy.

I samtale med digi.no understreker kommunikasjonsrådgiver Marianne Pedersen at utbetaling av ytelser har gått som normalt gjennom hele den vanskelige perioden for Arena, dvs fra slutten av november.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.