NBA Live 2001 dunker ikke

Basketspillet NBA Live 2001 fra EA Sports oppfyller på ingen måte forventningene, mener digitodays spilltester.

Basketspillet NBA Live 2001 fra EA Sports oppfyller på ingen måte forventningene, mener digitodays spilltester.

Installasjonen av NBA Live 2001 gikk greit, det vil si unntatt at antivirusprogrammet mitt, F-Secure Antivirus, ikke likte filen nbawin.exe, og maste om at det kanskje var et virus og nektet tilgang til fila. Jeg har akkurat samme problem med Hitman fra Eidos så jeg regner med at det er et generelt problem med F-Secure Antivirus. Det er irriterende å måtte trykke Ctrl+alt+del og slå av antivirusprogrammet hver gang du skal spille et spill, men jeg har lært meg å leve med det.

Det første som slo meg når jeg startet dette spillet var en forferdelig intro med overdreven reklame for EA Sports, i tillegg til han som lagde musikken til spillet. Det er noe irriterende å få den logoen klint opp i trynet hele tiden. Slik er det også gjennom resten av spillet.

Det er seks forskjellige måter å spille dette spillet: Exhibition, Season, Playoff, One On One, Franchise og Multiplayer.

Maskinvarekrav
(anbefalt i parentes)

  • 200 MHz (450 MHz) Pentium MMX eller K6-2
  • 32 MB (64 MB) RAM
  • 4X (10X) CD-ROM
  • 100 MB (570 MB) harddiskplass
  • 4 MB (16 MB) skjermkort
  • Lydkort med DirectX 8.0-støtte

På digitodays testmaskin, som er hakket bedre enn den anbefalte konfigurasjonen på alle punkter, hakker grafikken, uansett innstillinger i spillet.

Exhibition går ut på at du velger to lag som skal spille mot hverandre, og spiller fire runder. Velger du Season, vil du derimot være manager for et lag, og spiller de kampene du gidder, resten simulerer du (lar PC-en regne ut resultatet fra kampen).

Under Playoff velger du inntil åtte lag som spiller mot hverandre. Det fungerer etter utslagsmetoden: to og to lag spiller mot hverandre (cup), så det blir fire vinnere, deretter to vinnere, og til slutt en vinner. Også her spiller du de kampene du orker og lar datamaskinen ta seg av resten.

I One On One-modus spiller to spillere mot hverandre til en av dem når elleve, femten eller tjueen poeng.

Franchise er stort sett samme som Season, bare at du holder på flere sesonger.

Multiplayer er som navnet sier en mulighet til å spille mot andre, enten over lokalnettverk eller Internett.

Grafikken er brukbar, men jeg savner støtte for OpenGL/Glide. Selv med grafikkvaliteten satt på maksimum, er ikke grafikken helt overbevisende. Blant annet er gjengivelsen av publikum direkte dårlig, og spillet tar seg bedre ut uten.

Det er imidlertid gjort en strålende jobb på lydsiden, der kvaliteten er bra. Musikken foretrekker imidlertid denne spilltester å skru av, ganske enkelt fordi de rap-strofene som benyttes i denne sammenheng ikke akkurat hører hjemme i favorittsjiktet.


Tastaturoppsettet er en historie for seg selv. Nesten ingenting er satt opp på forhånd. Det vanlige er at spill har forhåndsinnstilte kontroller som ligger dårlig til, avhengig av hva den enkelte spiller er vant med, men dette spillet har tatt steget videre - etter min smak et altfor langt steg.

Spillets underholdningsverdi ligger på den absolutt nederste delen av skalaen, noe ikke engang den svært gode lyden kan redde.

Jeg gir spillet fem poeng...

...på en skala fra en til hundre... >>:->

Produsent: EA Sports
Distributør: Electronic Arts Inc
Distributør i Norge: Electronic Arts Norway AS
Offisiell hjemmeside: NBA Live 2001
Til toppen