BEDRIFTSTEKNOLOGI

NBBL: "Bredbandsbolaget feilinformerer"

NBBLavviser at organisasjonen har inngått avtale med Bredbandsbolaget om tilbud om bredbånd til medlemmene i boligsamvirket, slik selskapet meldte onsdag.

Frode Eriksen
27. apr. 2000 - 13:37

NBBL (Norske Boligbyggelags Landsforbund) mener Bredbandsbolaget og dets norske datterselskap Bredbåndsfabrikken, har oversolgt sin avtale med organisasjonen og gikk torsdag til det oppsiktsvekkende skritt å dementere den meldingen Bredbåndsfabrikken selv distribuerte om avtalen onsdag.

I en pressemelding fra NBBL heter det at NBBL derimot har jobbet aktivt med leverandører av bredbåndskapasitet i Norge for å sikre forbrukerinteressene på dette området, fokusert på at denne infrastrukturen etableres slik at den er åpen for flere innholdsleverandører.

NBBLs forbrukerstrategi på dette markedet er den motsatte av den Bredbandsbolaget nå forteller svensk presse og svenske børsaktører om.

- Vi forhandler oss frem til forbrukervennlige grunnprinsipper i form av rammeavtaler med flest mulig aktører. NBBL har inngått avtaler med Telenor Avidi, Enitel, Bane-Tele og Bredbåndsfabrikken om dette. NBBL er i dialog med UPC om etablering av en tilsvarende avtale. Disse avtalene vil etter vår mening etablere kjøreregler for utvikling og markedsføring mot boligsamvirket og de beboereide nettene, sier NBBLs økonomidirektør Jan Myhr.

- Det synes som om Bredbandsbolaget ikke har forstått hva en rammeavtale er, på tross av alle de rundene vi har vært igjennom for å komme frem til den vi nå har underskrevet, sier Myhr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.