BEDRIFTSTEKNOLOGI

NC-servere får eget operativsystem

Oracle vil lage et eget operativsystem for servere som skal betjene nc-er (network computer). Det blir et argument mindre for å velge NT.

Eirik Rossen
21. apr. 1997 - 18:00

Kunngjøringen kom samtidig med at Oracle bekreftet sitt engasjement for å drive fram ulike applikasjoner til nc-miljøer, blant annet standard kontorprogramvare (i konkurranse med blant andre Corel), en egen utgave av Netscapes Navigator for nc, samt en Java virtuell maskin.

Oppgaven til NCOS – Network Computer Operating System – er å fore disse applikasjonene til tilkoplede nc-er. NCOS kan brukes til flere typer nc-er, også de bygget rundt Intel-prosessorer. Oracles egen nc-arkitektur favoriserer RISC-prosessoren StrongArm.

I Oracles verden er erkefienden Microsoft allerede langt på vei overflødig. I et miljø av nc-er og avanserte servere, kjører du nc-ene under NCOS og serverne under Unix. Bruker-applikasjonene bygger alle på Java. Farvel Windows.

Men Microsoft har lang erfaring med operativsystemer, i motsetning til Oracle, og det kan hende at sistnevnte strekker seg vel langt.

Dessuten er det intern tevling i rosenes leir. Sun har også planer om egen serverprogramvare for å betjene sine nc-er, også kjent som JavaStation.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.