NEC-brenner for både DVD og HD DVD

NEC har utviklet en DVD-brenner som støtter både dagens DVD-formater og det kommende HD DVD-formatet.

NEC har utviklet en DVD-brenner som støtter både dagens DVD-formater og det kommende HD DVD-formatet.

Japanske NEC annonserte i dag at selskapet har utviklet en optisk lagringsenhet som kan brenne og lese DVD-plater basert på dagens og neste generasjons teknologi.

NEC har sammen med Toshiba utviklet HD DVD (High Definition & High Density DVD), som i hvert fall delvis støttes av DVD Forum. Formatet konkurrer med Blu-Ray-formatet, som blant annet støttes av Sony, om å bli allment aksepterte etterfølgeren til dagens DVD-teknologi.

Den nye brenneren fra NEC, som kun er en prototyp, er utstyrt med verdens første optiske hode som kombinerer både rød og blå laser. Den røde benyttes sammen med dagens DVD-plater, mens den blå er for plater basert på neste generasjons teknologi. Fordelen med det kombinerte hodet er at det tar mindre plass enn to optiske hoder.

En kommersielt tilgjengelig utgave av denne brenneren vil ifølge NEC først komme i 2005. De første produktene vil trolig bli brukt i PC-er.

NEC vil vise fram brenneren under 2004 International Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar.

HD DVD-basert ROM-plater har en lagringskapasitet på enten 15 eller 30 GB, avhengig om platen er utstyrt med ett eller to lag. Overskrivbare plater skal ha en lagringskapasitet på 20 GB.

Sony lanserte allerede i vår flere produkter basert på Blu-ray-teknologien. Ulempen med denne teknologien er at platene er svært forskjellige fra dagens DVD-plater, slik at muligheten for å lese eller skrive til begge formatene i samme brenner er begrenset.

Til toppen