NEC leverer 40 tommers LCD-skjerm

NEC i Norge lanserte mandag en LCD-skjerm på hele 40 tommer.

NEC i Norge lanserte mandag en LCD-skjerm på hele 40 tommer.

NEC lanserte mandag det som angivelig er verdens største serieproduserte LCD-skjerm. LCD4000 har en diagonal størrelse på 40 tommer. Større LCD-skjermer er riktignok laget. Både Samsung og LG.Philips LCD har vist fram LCD-skjermer med størrelser godt over 50 tommer. Men disse vil ikke bli serieprodusert på lenge ennå.

Ifølge NEC vil så store skjermer som LCD4000 først og fremst bli brukt som informasjonstavler.

Skjermen har en lysstyrke på 450cd/m² og et kontrastforhold på 600:1. Disse måltallene er spesielt viktige når skjermene skal brukes i lyse omgivelser.

Skjermen støtter betraktningsvinkler inntil 170 grader.

- Når vi nå kan tilby våre kunder en 40-tommers LCD-skjerm, innebærer det at vi nærmer oss det punktet hvor forskjellen i størrelse mellom plasma og LCD ikke lenger er avgjørende. Kunden kan velge den teknologien som passer best i installasjonen, uten at dette trenger å gå på bekostning av størrelsen, sier Fredrik Lundqvist, produktsjef for monitorer og lagring hos NEC Scandinavia, i en pressemelding.

NEC leverer både LCD- og plasmaskjermer.

LCD4000 benytter en spesiell teknikk for å kompensere for kvalitetsforringelser som oppstår i lange signalkabler. Dette fordi informasjonstavler ofte befinner seg langt fra avsendermaskinen. Kablene kan derfor være opptil 100 meter lange.

Anbefalt utsalgspris er 41.900 kroner + mva. Skjermen har to års garanti fra NEC.

Til toppen