NEC leverer felles brikke for HD-plater

NEC leverer felles brikke for HD-plater

NEC har startet leveransene av et brikkesett som kan gjøre HD-video enklere for forbrukerne.

Japanske NEC Electronics annonserte i går at selskapet har så smått har begynt å levere et brikkesett som støtter både Blu-ray Disc og HD DVD-formatene. Sammen med andre hybride komponenter skal brikken kunne redusere kostnaden på avspillerenheter som støtter de to konkurrerende lagringsformatene. Hybride, optiske pickup-er har fortsatt ikke kommet på markedet.

Slike enheter vil bety at forbrukerne kan se bort fra den rivaliseringen som pågår mellom de to formatene. De vil da også kunne kjøpe plater uten å måtte bry seg om hvilket format de leveres i.

Brikkesettet skal støtte både avspilling og innspilling av de nye formatene med 5x hastighet. I tillegg støttes 16x DVD og 48x CD.

Brikkesettet skal koste 10.000 yen, omtrent 570 kroner, noe som ifølge Reuters er omtrent det samme som de separate BD- og HD DVD-brikkesettene fra NEC koster.

Den månedlige produksjonen ventes bli på 300.000 enheter i løpet av 2007.

Til Reuters sier NECs talsmann, Hisashi Saito, at brikkesettet og den optiske pickup-en utgjør mer enn halvparten av den totale kostnaden ved å lage en DVD-spiller.

Til toppen