Ned i IT

De store IT-selskapene klarte ikke å følge opp gårsdagens jubeldag på Oslo Børs. IT-indeksen falt med 0,2 prosent til tross for at totalindeksen steg med 1,34 prosent.

Vinnerlisten domineres i dag som i går av offshore/shipping og IT-selskaper, men i dag var det primært de små IT-selskapene som klatret. Etter en stille jul er omsetningen på Oslo Børs nå kommet nærmere "normalen" - det vil si godt over en milliard kroner dagen.

En rekke større IT-selskaper - som Merkantildata, Ask, Provida; PC-Systemer og Norman Data Defense - falt et par prosent i løpet av dagen. Ark sto stille på 29 kroner.

Computer Advances Group (CAG) og Profdoc hopper fremdeles opp og ned i påvente av en avklaring om fusjon. I dag hoppet CAG opp hele 42,6 prosent til 30 kroner. Profdoc derimot falt med 8,9 prosent.

CAG har inngått endelig avtale om salg av LAN International til det fusjonerte Capstar Broadcasting/Chancellor Media. Godtgjørelsen blir på mellom 15 og 27 millioner dollar. Godtgjørelsen blir minimum 15 millioner dollar, maksimum 27 millioner dollar. Den endelige godtgjørelsen er avhengig av salget av LANIs produkter i 1999 og 2000.

CAG skal drive LANI delfinansiert av kjøper frem til 30. april 1999, da Capstar Broadcasting Corp. fusjonerer med Chancellor Media Corp. Det vil være Star Group Partners, et tilknyttet selskap til det fusjonerte CapStar/Chancellor, som overtar LANIs virksomhet.

PC-produsenten Evercom Network klatret 12 prosent, trolig på grunnen av de hyggelige salgstallene selskapet offentliggjorde for fjerde kvartal. I hele 1998 var veksten på 61 prosent. EverCom solgte i 1998 totalt 52.806 PC-er. Sammenliknet med 1997 som ga et PC-salg på 32.750 enheter gir dette en vekst på 61 prosent.

Den amerikanske prosjektørprodusenten TTI forsatte i dag der de slapp i går: I løpet av de to første børsdagene i året har selskapets aksjekurs gått fra 1,70 til 2,60 kroner. Også Iterated har frisket til på nyåret og hoppet opp nye 21 prosent tirsdag.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for til sammen vel 1,2 milliard kroner.

Til toppen