BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ned - men uten bekymring på Oslo Børs

CAG inntok jumboplassen og endte ned 11,1 prosent etter å ha levert elendige halvrsresultater. IT Indeksen gikk også svakt ned, men fortsatt er det ingen tegn til bekymring på Oslo børs. - Det er snakk om en korrigering fra forrige ukes oppgang, sier en megler til digi.

Eirik Flaa
15. aug. 1997 - 18:40

Lav aktivitet og svak nedgang for totalindeksen preget fredagen på Oslo Børs. Dette ble også situasjonen for IT-indeksen, som endte på 1161,66 - ned 4,44 punkter fra dagen før.

- Nedgangen viser ingen trend, men er styrt av selskapsspesifikke hendelser, sa en megler til digi ved børsens stengetid fredag.

Dårligst ut blant IT-selskapene kom Computer Advances Group som skuffet markedet sterkt med elendige halvårstall. Kursen på aksjen gikk med et jafs ned 18 prosent, men når det gikk opp for markedet at mesteparten av underskuddet skyldtes ekstrakostnader i forbindelse med Scan Mac Wæraas-fisjonen, gikk aksjen raskt opp igjen og stabiliserte seg på et nivå rundt 11 prosent under torsdagens sluttkurs.

CAG-aksjen endte ned ti kroner til 81,50.

Svak nedgang var det også for Stento, det fusjonerte Stentofon og RingCom. Nedgangen skyldtes trolig at ett av styremedlemmene i selskapet solgte en mindre post aksjer. Selskapet sier at bakgrunnen for aksjesalget er at vedkommende hadde fått uventet restskatt...

Også i Agresso foretok to insidere aksjesalg, blant annet administrerende direktør og gründer, Thorolf Kildal. Effekten av dette druknet imidlertid i nyheten om at selskapet hadde fått overtegnet sin rettede emisjon, og dermed sikret seg en solid egenkapitalbase for sin ekspansive USA-satsing.

Agresso endte på 21,50 opp 4,88 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.