JUSS OG SAMFUNN

Nederlag for både Apple og Samsung

Dobbel skuffelse etter patentdom.

Apple har blitt tilkjent bare en brøkdel av det selskapet krevde i erstatning fra Samsung for patentkrenkelser.
Apple har blitt tilkjent bare en brøkdel av det selskapet krevde i erstatning fra Samsung for patentkrenkelser.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2014 - 15:32

San Jose (NTB-Reuters-AFP): En domstol i California har dømt Samsung til å betale Apple nesten 120 millioner dollar, langt mindre enn det Apple krevde, for å ha krenket to patenter.

Men domstolen kom også til at Apple har stjålet minst én patent fra Samsung og derfor må betale en erstatning på nærmere 160.000 dollar.

I sitt søksmål anklaget Apple Samsung for å ha stjålet fem elementer fra deres smarttelefon. Samsung gikk til motsøksmål og anklaget Apple for å ha stjålet muligheten for å strømme video fra dem.

Men resultatet etter en måneds rettsforhandlinger i San Jose i Silicon Valley er en skuffelse for Apple som krevde en erstatning fra Samsung på 2 milliarder dollar.

Apple og Samsung har saksøkt hverandre i domstoler rundt om i verden i tre år. I 2012 ble Apple tilkjent en erstatning på 930 millioner dollar i San Jose, men Apple fikk ikke medhold i kravet om salgsforbud for Samsungs smarttelefoner.

Også i det siste søksmålet har Apple krevd salgsforbud for Samsungs telefoner, inkludert Galaxy S III. Men her har dommer Lucy Koh ennå ikke tatt stilling.

Samsung på sin side krevde en erstatning på 6 millioner dollar og et salgsforbud på Apples iPhone 5. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.