RESULTATERFINANS

Nederlandsk gave til SuperOffice-aksjonærene?

Ifølge administrerende direktør i SuperOffice, Gisle Jentoft, har den høye prisen tre nederlandske investorer betaler for 500.000 Superoffice-aksjer, ingenting med prisen investorene fikk for distribusjonsselskapet Generator. I såfall betyr emisjonen en gave til de øvrige aksjonærene i SuperOffice.

Eirik Flaa
28. nov. 1997 - 14:48

Klokken 09.00 idag tidlig kom det melding om at SuperOffice kjøper sin nederlandske distributør, Generator. Generator som per idag har har 12 ansatte, overtas av SuperOffice for 4,25 millioner norske kroner, samtidig som de tidligere eierne deltar i en rettet emisjon på tilsammen 500.000 aksjer. For disse aksjene skal de nederlandske investorene betale 13 millioner kroner, eller 26 kroner for hver aksje.

Kursen på SuperOffice aksjen er i skrivende stund 17 kroner - hvilket betyr at de nederlandske investorene betaler en overpris på 4,5 millioner kroner, for aksjene i selskapet. Dersom markedet hadde reagert rasjonelt, skulle denne overprisen dermed bety et løft for SuperOffice aksjen. Like over klokken 10.00 idag ble det likevel omsatt en post til kurs 17 kroner, som er det samme som gårsdagens sluttnotering.

En naturlig forklaring på fenomenet ville vært at nederlanske investorene solgte Generator dyrt, mot at de til gjengjeld betalte overpris for aksjene i SuperOffice. Dette benektes på det sterkeste fra SuperOffice.

- De to avtalene ble utarbeidet parallelt, men er forhandlet frem individuelt. Prisen nederlenderne betalte bekrefter bare at de har tro på oss, sier administrerende direktør i Superoffice, Gisle Jentoft, til digi.no.

To analytikere digi.no presenterte saken for, synes imidlertid det var merkelig at investorene var villige til å betale 26 kroner for en aksje som omsettes for 17 kroner på Oslo Børs. En av analytikerne sier det ville vært mer naturlig for investorene å betale underpris, dersom deres rolle vil gagne selskapet. I meldingen fra SuperOffice heter det vil jobbes for at den ene av investorene, Quinton Dreesmann, vil bli valgt inn i styret der han vil bidra til å få fart på internasjonaliseringsprosessen i SuperOffice. Dreesmann har ifølge meldingen lang erfaring fra finansmarkedet i Europa og USA.

Selv om det hadde vært en sammenheng mellom de to avtalene med de nederlandske investorene, ville det likevel ikke kunne kompensere for overprisen nederlenderne betaler for SuperOffice-aksjene. Overprisen er som nevnt på 4,5 millioner, mens overtakelsessummen er på 4,25 millioner. For Superoffice aksjonærene er dette altså godt nytt uansett.

(Det bør forøvrig legges til at det ikke stod noe i børsmeldingen fra SuperOffice om at investorene som skal delta i emisjonen også var eiere av Generator.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.