Nederlandsk milliardmarked for Ericsson

De siste 14 årene har Ericsson i Norge levert utstyr til det nederlandske telenettet for nærmere milliard kroner. Den foreløpig siste ordren er på 35 millioner kroner for aksessutstyr til et eget nett for faste samband.

Det er det tidligere televerket i Nederland – nå KPN Telecom – som kjøper norsk utstyr til sitt nett. Utstyret brukes i faste samband som store nederlandske bedrifter leier av KPN Telecom til sin datatrafikk.

Nederland er det europeiske landet som har flest multinasjonale selskap sett i forhold til folketallet, og KPN Telecom har hatt stor fremgang i markedsføringen av disse sambandsløsningene overfor næringslivet. Operatøren garanterer brukerne av de faste samband en tilgjengelighet på inntil 99,98 prosent av tiden.

Den nye ordren på 35 millioner kroner gjelder aksessutstyr som skal leveres i september til et nett for faste samband som KPN Telecom nå ønsker å utvide. Når denne leveransen er gjennomført, vil de samlede leveranser fra
Ericsson AS til det nederlandske operatørselskapet være oppe i én milliard kroner.

Medvirkende til dette er Ericssons eget søsterselskap i Nederland som har bidratt med markedsføring, oppfølgingen av leveranser og daglig kundekontakt.

- Leveransene til Nederland er et godt eksempel på hvilke fordeler det har å være en del av et stort internasjonal konsern, sier markedssjef i Ericsson AS, Odd Fredriksen.

Til toppen