JUSS OG SAMFUNN

Nederlandsk nederlag for Apple

Tapte i retten mot Samsung.

Både britiske og nederlandske domstoler mener at Samsung-nettbrett som Galaxy Tab 8.9 ikke krenker mønsterbeskyttelse som er eid av Apple.
Både britiske og nederlandske domstoler mener at Samsung-nettbrett som Galaxy Tab 8.9 ikke krenker mønsterbeskyttelse som er eid av Apple. Bilde: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. jan. 2013 - 10:37

Apple har ikke fått medhold i en rettssak mot Samsung som denne uken ble avsluttet ved distriktsdomstolen i Haag.

Ifølge Reuters har saken dreid seg om hvorvidt flere av nettbrettene til Samsung – Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9 og Galaxy Tab 7 – krenker mønsterbeskyttelse som eies av Apple.

Domstolen har konkludert med at slik krenkelse ikke har funnet sted. Det vises også til tidligere kjennelser ved britiske domstoler, som har kommet fram til det samme.

– Vi fortsetter å tro at Apple ikke var den første til å designe et nettbrett med rektangulær form og avrundede hjørner, og at det kan bli funnet en rekke eksempler på opprinnelsen til Apples registrerte designegenskaper. Skulle Apple fortsette å komme med utilbørlige, rettslige krav basert på slike generiske design, ville innovasjonen i bransjen blir skadelidende og forbrukernes valgmuligheter utilbørlig begrenset, heter det i en uttalelse fra Samsung som TechCrunch har gjengitt.

Den aktive patentbloggeren Florian Mueller skriver at det ville ha krevd noen eksepsjonelle omstendigheter til for at den nederlandske domstolen skulle komme til en annen avgjørelsen enn den britiske.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.