BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nedetid også for Google

Usedvanlig omfattende.

Nedetid for Googles tjenester inntreffer i blant, men det hører til sjeldenhetene at alle tjenestene blir helt utilgjengelige på en gang.
Nedetid for Googles tjenester inntreffer i blant, men det hører til sjeldenhetene at alle tjenestene blir helt utilgjengelige på en gang. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 2013 - 10:05

Det er ikke bare Microsoft som har slitt med nedetid i den siste. Natt til lørdag (norsk tid) ble stort sett alle tjenestene til Google utilgjengelige for et betydelig antall brukere.

Nedetiden varte bare i noen minutter og førte sannsynligvis ikke til noen alvorlige konsekvenser, siden den varte så kort tid. Nedetiden var likevel merkbar for mange på grunn av Googles dominerende rolle på weben.

Et klart tegn på dette vises i en kurve fra analyseselskapet GoSquared. Kurven viser antallet sidevisning som selskapet registrerer i sanntid. Da nedetiden inntraff, falt antallet sidevisninger med omtrent 40 prosent.

– Dette er enormt. Som internettbrukere har vi enorm tillit til at google.com er oppe, skriver GoSquared i blogginnlegget.

Googles nedetid gjorde store utslag i eksterne trafikkmålinger. <i>Bilde: GoSquared</i>
Googles nedetid gjorde store utslag i eksterne trafikkmålinger. Bilde: GoSquared

På kurven når antallet sidevisninger et helt nytt toppunkt i det Google-tjenestene blir tilgjengelige igjen. Ifølge GoSquared skyldes dette at mange da, etter gjentatte forsøk, omsider kommer inn på Google-sidene igjen.

Til tross for den begrensede varigheten, omtales lørdagens nedetid som den mest omfattende for Googles søketjeneste siden mai 2009. Da var tjenesten utilgjengelig for omtrent 14 prosent av nettbrukerne i omtrent en time.

Den gang skyldes utilgjengelighet feilruting av en del av trafikken. Google har etter alt å dømme ikke oppgitt hva som gikk galt natt til lørdag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.