Nedjustert utsikt hos Citrix

Svekket lønnsomhet i første kvartal.

Nedjustert utsikt hos Citrix
Citrix-sjef Mark Templeton mener Ctrix gjorde det bra i første kvartal, forholdene tatt i betraktning. Bilde: Per Ervland

Citrix melder om 14 prosent vekst i omsetning fra første kvartal i fjor til første kvartal i år, til 673 millioner dollar. Alle segmenter er i framgang: lisenser, abonnement og vedlikehold.

På den andre siden er lønnsomheten sterkt svekket. Driftsresultatet er ned 30 prosent, til 56,6 millioner dollar. Nettoresultat etter skatt er ned 12,6 prosent, til 59,7 millioner dollar.

Resultatet lå noe under det analytikerne hadde ventet, melder Reuters. De ble enda mer skuffet da Citrix nedjusterte omsetnings- og resultatprognosene for inneværende kvartal og for hele året 2013.

Aksjen falt 10 prosent da tallene ble kjent.

Toppsjef Mark Templeton mener Citrix gjorde det bra i første kvartal, forholdene tatt i betraktning, og at tilbakemeldinger fra IT-sjefer tyder på vedvarende interesse for mobilitet og nettskyen.

– Vi holder oss til vår langsiktige strategi, sa Templeton.

Tallene som VMware la fram tidligere denne uken, tyder på at de følger en tilsvarende utvikling som Citrix, med økt omsetning og enda sterkere økning i driftsutgifter.

    Les også:

Les mer om: