KARRIERE

Nedlegging som lyn fra klar himmel for norsk Monster

- Dette kom som lyn fra klar himmel for meg. Jeg må medgi at jeg har litt vondt i hodet i dag, sier Haakon Gellein etter at det er klart at de amerikanske eierne legger ned Norges-virksomheten etter kun et halvt år.

13. des. 2002 - 10:59
FinansavisenMonster Norge AS

Haakon Gellein



TMP Solér

Les saken her:


Og kun syv måneder etter kommer beskjeden fra USA som mange Internett-selskap har fått de siste årene: vi samler de nordiske virksomhetene i Sverige og legger ned Danmark og Norge.

- Dette kom som lyn fra klar himmel på meg, sier Gellein til digi.no.

- Når du jobber i et amerikansk selskap må du være realist. Våre eiere har tatt en slik beslutning i et lite land i en økonomi som ikke akkurat blomstrer for tiden. Den viktigste oppgaven min nå er å være buffer for de ansatte. Et viktig argument har jo vært å forklare eierne at dette ikke er USA og at man har en arbeidsmiljølov i Norge, sier han ettertenksomt.

Dette innebærer, i tillegg til oppsigelsestid, at Monster blant annet betaler for individuell oppfølging fra karriererådgivere. Paradoksalt nok må altså jobbrekrutterne selv ut for å bli rekruttert i et svært tøft jobbmarked.

Gellein har de siste dagene hatt jobben med å ringe kundene for å informere dem om avgjørelsen. Monster har imidlertid ingen planer om å kutte ut Monster.no-hjemmesiden. Tilfanget av nye kunder i Norge kan det imidlertid bli dårlig med fremover.

- Kundene våre i Norge vil fortsatt ha en masse muligheter hos Monster. Teknologien har hele veien vært driftet fra USA, og vi har endel tekniske løsninger som er interessante, sier Gellein som kom inn sjefstillingen i begynnelsen av 2000, halvannet år etter at svenskene rullet over kjølen i 1998.

Og han har ikke tenkt å gi seg med jobbmarkedet med det første.

- Det er i dette markedet jeg vil jobbe, sier Haakon Gellein.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.