MASKINVARE

Nedstengning i Kina kan føre til telefonmangel

Det kan bli mangel på telefoner som disse, toppmodellene Iphone 13 Pro Max og Samsung S21 Ultra dersom industribyen Xian i Kina stenger ned på grunn av smitteutbrudd.
Det kan bli mangel på telefoner som disse, toppmodellene Iphone 13 Pro Max og Samsung S21 Ultra dersom industribyen Xian i Kina stenger ned på grunn av smitteutbrudd. Foto: Odd Richard Valmot
7. jan. 2022 - 16:41

Kinas strenge koronapolitikk skaper vansker for produsenter av databrikker, som brukes i smarttelefoner og datamaskiner. Økonomer advarer om global nedkjøling.

Kinas omfattende nedstenging av flere store byer i landet vekker bekymring for hvordan det skal gå med den globale økonomien.

Industribyen Xian er den foreløpig siste i rekken av byer Kina har stengt ned for å slå ned koronaviruset. Både Samsung og det amerikanske selskapet Micron, begge produsenter av databrikker, har varslet om at deres fabrikker i Xian er berørt av nedstengningen.

Brikkene brukes blant annet i produksjonen av smarttelefoner og datamaskiner.

Analytikere advarer om at Vietnam, Thailand og andre land som er viktige for den globale produksjonskjeden, kan innføre koronatiltak som vil forsinke leveranser.

– Nedstengningen i Kina fører allerede til forstyrrelser, sier økonomer ved forskningsinstituttet Nomura i en rapport publisert fredag.

Kinas nulltoleranse for korona har som mål å holde viruset ute av landet samt begrense antall nye smittetilfeller. Fredag ble det registrert 174 nye smittetilfeller i Kina. 57 av dem var i nedstengte Xian.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.