Nedtur for børsnykommere

Investorene i de sju børsnoterte IT-selskapene på Oslo Børs har opplevd en særdeles laber kursutvikling. Se oversikten her:

Investorene i de sju børsnoterte IT-selskapene på Oslo Børs har opplevd en særdeles laber kursutvikling. Se oversikten her:

De som har satset penger på IT-nykommerne på Oslo Børs har ikke vært særlig heldig med investeringen hittil. Kun to av sju nynoterte selskaper har hatt en økning i aksjekursen.

De siste åtte månedene har sju nye IT-selskaper blitt noterte på børs. Det er NextGenTel, Catch Communications, Opera Software, Mamut, Findexa, AxxessIT og nå nylig Ibas.

Kun to av selskapene har opplevd en vekst i aksjekursen, NextGenTel og Mamut.

Omsetningen i IT-selskapene på børsen er også lav. Daglig gjennomføres det som regel ikke mer enn et par handler i de nynoterte IT-selskapene. Investorene velger i stedet lokomotiver som Telenor, Tandberg, EDB og andre.

NextGenTel og Mamut er de eneste selskapene som har opplevd kursvekst. NextGenTel har steget fra 25 kroner til 26,30 kr/aksje, mens Mamut-aksjen har steget fra sju kroner til ni kroner i dag.

Kursutvikling:

Opera: 10 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: åtte kroner.

Catch Communications: 20 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: 15,10 kr.

NextGentel: 25 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: 26,30 kr.

Mamut:7 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: 9 kr.

Ibas: 12 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: 11,70 kr.

AxxessIT: 45 kr/aksje ved børsnotering.

I dag: 30 kr.

Findexa: 25 kr/aksje ved notering.

I dag: 24,50 kr.

Til toppen