RESULTATERFINANS

Nedtur for ContextVision

ContextVision leverte fredag morgen et meget svakt resultat etter tredje kvartal. På kort sikt forventer selskapet en fortsatt svak utvikling. To utviklingsavtaler inngått i siste kvartal gir likevel håp om en bedring på lengre sikt.

Jørgen Christiansen
16. okt. 1998 - 12:15

ContextVision hadde etter årets tre første kvartaler inntekter på til sammen 32,8 millioner svenske kroner. Dette er en nedgang på 11 prosent fra samme kvartal i fjor. Omsetningen i tredje kvartal var på 7,7 millioner kroner, hvilket gir en nedgang på henholdsvis 43 og 32 prosent fra første og andre kvartal i år.

Resultatet etter skatt ble 2,2 millioner svenske kroner, som er en nedgang fra første og andre kvartal i år på henholdsvis 64 og 54 prosent. Så langt i år er resultatsvekkelsen på 33 prosent fra i fjor.

Selskapet oppgir svakere salg av billedforbedringsløsninger som hovedårsak til nedgangen i omsetning fra tidligere perioder. Noe av denne trenden skal skyldes at flere kunder med salg i Asia har redusert sin etterspørsel.

Kostnadene er på et lavere nivå enn i andre kvartal. Dette skyldes at andre kvartal ble belastet med betydelige kostnader knyttet til konflikten med den amerikanske distributøren Image Enhancement System Inc. (IES). I tredje kvartal hadde selskapet utviklingskostnader knyttet til en ASIC og et PCI-kort på i overkant av 1 million svenske kroner.

ContextVision er nå i forhandlinger om overtakelser av IES. I tredje kvartal har selskapet solgt programvare via IES, men det er forventet et begrenset salg via IES ut året, i forhold til omsetningen gjennom dette selskapet i 1997.

ContextVision venter en fortsatt svak utvikling resten av 1998. På lengre sikt er selskapet fremdeles optimistisk til utviklingen. Dette skyldes i hovedsak at det inngått to kontrakter det siste kvartalet.

Den en kontrakten er inngått med Nycomed Imaging AS, og omfatter utvikling av metoder for analyse av blodkar sammen med MRI-teknologi fra Nycomed Imaging.

Samtidig har selskapet omsider inngått en utviklingskontrakt med en produsent av digitale kameraer. I henhold til avtalen er det levert flere prototyper til testing. ContextVision vil ikke oppgi navnet på denne samarbeidspartneren.

ContextVision har fremdeles en sterk egenkapital-situasjon. Selskapets børsverdi har siden toppnivået i mai falt med hele 77 prosent. Kursen ligger nå marginalt lavere enn ved børsintroduksjonen i mars 1997.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.