RESULTATERFINANS

Nedtur på Findexas første dag

Det norske katalogselskapet Findexa synker etter børsnoteringen i dag.

25. mai 2004 - 11:15

I dag ble katalogselskapet Findexa notert på Oslo Børs. Samtidig selger amerikanske TPG ut 25 prosent av aksjene.

Findexa falt rett etter børsåpning fra 25 kroner til 24,60 kroner. Etter en times handel på børs omsettes aksjen for 24,80 kroner.

Findexa eier Gule Sider, Telefonkatalogen, Ditt Distrikt og BizKit, distribuert gjennom ulike kanaler, og har 97 prosent av katalogmarkedet i Norge. Det var amerikanske TPG som kjøpte Findexa for 5,8 milliarder kroner i 2001.

De amerikanske eierne må belage seg på lavere gevinst enn planlagt etter å ha solgt ut 25 prosent av aksjene. Det trenger ikke komme som noe sjokk på TPG. Findexa har vært en pengepresse i mange år, og de amerikanske eierne har hentet ut solid utbytte.

    Les også:

Emisjonen ble overtegnet, men prisen ble likevel langt lavere enn planlagt, 25 kroner. I børsprospektet ble Findexa verdsatt til mellom 5,6 milliarder kroner og 6,6 milliarder kroner. Etter prisdumpingen på Findexa-aksjene så blir markedsverdien på rundt 4,5 milliarder kroner.

Findexa vil bli tilført cirka 1,1 milliarder kroner i kontanter i forbindelse med transaksjonen, redusert fra 2,45 milliarder kroner i det opprinnelige prospektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.