RESULTATERFINANS

Nedturen i telebransjen er snart over

De verste problemene for telekomsektoren ser nå ut til å løse seg med at de store operatørene begynner å få orden på sin gjeldsbyrde, mener Standard & Poor's.

26. feb. 2003 - 09:35

Det er Peter Kernan, lederen for kredittvurderingsselskapet Standard & Poor's telekomovervåkning i Europa, som overfor Dagens Industri slår fast at de fleste store europeiske operatørene stort sett er i ferd med å få kontroll over sine enorme gjeldsposter. Unntakene er France Telecom og Deutsche Telekom som fremdeles sliter med enorme låneopptak på over 500 milliarder kroner.

- Men også her ser vi forbedringer. Når det gjelder France Telecom tror vi at selskapet i løpet av året vil gjennomføre en nyemisjon på omlag 15 milliarder euro, der den franske staten tar sin andel på ni milliarder euro, sier Kernan til di.se, og legger til at Deutsche Telekom er i ferd med å løse sine problemer ved å selge ut deler av selskapet.

Systemleverandørene vil likevel slite noe lenger, for de vil ikke få bedret sin økonomi før operatørene har ryddet opp i egne skap. Operatørene vil inntil videre redusere sine investeringer for å løse sine egne problemer, dermed vil selskaper som Ericsson fremdeles slite endel, mener Kernan som tror systemleverandørene først til neste år kan regne med at markedet snur.

- Vi tror på fortsatt nedgang i 2003 og at det så gradvis snur. I vårt optimistiske scenario kan leverandørende håpe på en liten vekst i 2004, sier han til di.se.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.