BEDRIFTSTEKNOLOGI

Negroponte skjeller ut Europa

- Aksess til Intenett burde være en rettighet, på samme måte som retten til å kunne puste i ren luft, sier MITs Nicholas Negroponte og skjeller ut Europa. - Frankrike og Tyskland er som u-land i IT-sammenheng, sier Nicholas Negroponte. Men Norden får skryt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. nov. 1997 - 12:31
Nicholas Negroponte.
Nicholas Negroponte.

Nicholas Negroponte, grunnlegger og direktør for Massachusetts Institute of Technologys Media Lab, kritiserte i en tale flere europeiske land for å ha en negativ holdning til Internett. Dette skjedde ved European IT Conference '97 i Brüssel tirsdag, skriver Tech Web News..

- Jeg er full av beundring over situasjonen i de skandinaviske landene. Finland har den høyeste bruken av PC-er per innbygger i verden, og Sverige har den høyeste teletettheten, fortalte Negroponte.

- Men det virker nesten som om noen har trukket en linje under disse landene. For når du ser på Frankrike og Tyskland, og i noe mindre grad Storbritannia, er det som å se på den tredje verden, sa han videre.

Negroponte mener at Europa svikter sine barn, og sammenligner de lave tallene for bruk av Internett det er i europeiske skoler med den høye andelen i amerikanske skoler. Han etterlyser derfor statsstøttede programmer for å hjelpe unge mennesker til å bli mer komfortable med teknologien og Internett.

- Aksess til Internett burde være en rettighet, på samme måte som retten til å kunne puste i ren luft, sa Negroponte.

- Jeg bryr meg ikke om myndighetene må betale i dyre dommer for dette. Jeg ser på "Europa-modellen" med innslag av tristhet, og når jeg hører at Deutsche Telekom har hevet takstene på lokalsamtaler, mener jeg det er en synd.

MIT Media Lab er et stort forskningssenter som fokuserer på framtidige former for kommunikasjon. Det støttes økonomisk av amerikanske myndigheter og mer enn 75 selskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra