Nei til Windows på TV-skjermen

Microsoft vil ha Windows på din TV-skjerm og kjøpte blant annet seks prosent av UPC for å påvirke deres valg av operativsystem. Men UPC sier nei takk.

Microsoft forsøker å gjenta sin suksess med PC på en ny generasjon avanserte TV-mottakere. Digitale TV-mottakere som kan vise Internett og interaktivt innhold, trenger et operativsystem. Microsoft har gjort mange forsøk på å komme seg inn i markedet, men har så langt ikke lykkes og på fredag fikk selskapet en ny skuffelse, skriver Reuters.

Europas største kabel-TV-selskap, UPC, skulle egentlig bruke Microsoft-programvare, men etter store forsinkelser med programvaren inngikk selskapet i fjor også en avtale med erke-konkurrenten Liberate. Sistnevnte er heleid av Oracle.

En stund sa UPC at man skulle starte leveranse med begge typer programvare til sine kunder, men denne type parallelldrift er dyrt. UPC skal nå ha droppet sine planer for Microsoft-utstyrte TV-bokser, sier kilder Reuters har snakket med.

digi.no kunne i september fortelle at UPC Norge snart før jul skulle starte utrulling av sine nye digitale bokser her i Norge. Selskapet ville den gang ikke si om det ble Microsoft eller Liberate-utstyrte bokser, men digi.no fant ut at boksen som ble vist var en Liberate-utstyrt Motorola-boks.

Det må være ekstra irriterende for Microsoft at selskapet i 1999 kjøpte litt over seks prosent av selskapet - trolig i håp om å sikre seg kontrakten. Les:


UPC har syv millioner husstandskunder i Europa, men sliter tungt med en gjeld på åtte milliarder euro.

Til toppen